Από όσα είδαμε στα Social Media αυτή τη χρονιά –και ήταν πολλά! -ξεχωρίσαμε αυτά που εν τέλει μας έμειναν στη μνήμη. Στιγμές έμπνευσης που έκαναν για ημέρες ή και εβδομάδες τα κοινωνικά δίκτυα να μιλούν για αυτές.

Λοιπόν! Τα γεγονότα και οι στιγμές που ξεχωρίσαμε , το δικό μας –απόλυτα υποκειμενικό Top10 – ήταν τα εξής:

No 1

Η εικόνα που σημάδεψε φέτος όλα ανεξαιρέτως τα timelines παγκοσμίως, ήταν φυσικά το δημόσιο μπουγέλωμα για καλό σκοπό! Οφείλουμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε τον θρίαμβο της καμπάνιας ALS Ice Bucket Challenge, αφού πέτυχε τους στόχους της με το παραπάνω, ευαισθητοποιώντας το κοινό και συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό για την αντιμετώπιση της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης. Μετά απ’ αυτό, τα πάντα είναι πιθανό να συμβούν στα social media…

Νο1

No 2

Με περισσότερα από 3 εκατομμύρια retweets, η οσκαρική selfie που τραβήχτηκε από το κινητό της Ellen DeGeneres ήταν αναμφίβολα η φωτογραφία που κατέκλυσε φέτος τα social media περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Συγχρόνως, αυτή η “αυθόρμητη” στιγμή ήταν μια τεράστια επικοινωνιακή επιτυχία για την επίσημη χορηγό της τελετής απονομής, Samsung.

Νο2

No 3

“Σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;” Η ερώτηση της NASA απαντήθηκε στις 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, μέσα από 50.000 selfies που ανέβασαν οι χρήστες των social media, για τη δημιουργία ενός Global Selfie «οικουμενικών» διαστάσεων.

Νο3

No 4

O καλύτερος τρόπος να εξαφανίσεις το bullying είναι να μιλήσεις γι’ αυτό. Αυτή η ιδέα έγινε πράξη τον περασμένο Σεπτέμβριο με μια ευρηματική χρήση της τεχνολογίας, μέσα από το φιλμ “Share it to end it”, το οποίο… μικραίνει κάθε φορά που το μοιράζεσαι στα social media!

Νο4

No 5

Μια μπανάνα που εκσφενδονίστηκε εναντίον ενός Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, αποτέλεσε την αφορμή για να βροντοφωνάξουμε στα social media “We are all monkeys!” τον περασμένο Απρίλιο. Ήταν επίσης μια μεγάλη ευκαιρία που άρπαξε η Chiquita, για να συνδεθεί με μια αντιρατσιστική καμπάνια που προκάλεσε αίσθηση.

Νο5

Νο 6

Έπεσε το Facebook; Ευκαιρία να κάνεις ένα διάλειμμα και να πας στο Twitter! Με ένα απλό tweet ακριβώς τη σωστή στιγμή, η KitKat επιβραβεύεται για τα καλά αντανακλαστικά της, κάνοντας τα social media να μιλάνε γι’ αυτή, τον περασμένο Ιούνιο.

Νο6

Νο 7

Με μια… δαγκωματιά σε Ιταλό αντίπαλο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, ο Luis Suarez έδωσε μια καλή πάσα για real-time marketing, η Snickers την έπιασε και με ένα δυνατό σουτ σκόραρε στο Twitter τον περασμένο Ιούνιο!

Νο7

Νο 8

H δυναμική και ακομπλεξάριστη είσοδος της CIA στο Twitter τον περασμένο Ιούνιο, έδειξε ότι ακόμα και πιο ‘σκοτεινή’ κρατική υπηρεσία μπορεί να επικοινωνεί με εξωστρέφεια και χιούμορ!

No8

Νο 9

Χιλιάδες μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο απαντούν στην προπαγάνδα των τζιχαντιστών του ISIS τον Σεπτέμβριο και διαχωρίζουν τη θέση τους, δηλώνοντας #NotInMyName. Μια δυνατή καμπάνια του οργανισμού Active Change Foundation.

No9

Νο 10

Και κλείνουμε το Τοp 10 μας με το πιο ‘Happy’ social media φαινόμενο της χρονιάς. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία ως τη Ρωσία και από την Αμερική ως το Ιράν, δήλωσαν φέτος ευτυχισμένοι, αναπαριστώντας το δημοφιλές music video και μας έκαναν να χαμογελάσουμε…

No10

Κλείνοντας αυτή τη χρονιά, ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας μια αισιόδοξη ευχή -όχι! δεν είναι τυχαία η επιλογή των Happy videos για κλείσιμο του top 10- και ας ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Να προσπαθήσουμε να μην πτοούμαστε από ό,τι μας συμβαίνει, από όσα τυχόν μας πληγώνουν, αλλά να έχουμε το θάρρος να βλέπουμε τη ζωή με χαρά, να παίρνουμε έμπνευση από τις μικρές στιγμές ομορφιάς γύρω μας, να είμαστε δημιουργικοί, να αγαπάμε! Χαρά και Υγεία σε όλους μας!

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...