Η πλειοψηφία των Brands στην Ελλάδα δεν κάνουν διαφήμιση στο Τwitter. Βασικότερος λόγος είναι ότι δεν γνωρίζουν πραγματικά τη δύναμη του μέσου, ούτε και τα αποτελέσματα που θα έχει η διαφήμιση σε αυτό.

Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι δεν γνωρίζουν πώς μπορούν να κάνουν αυτού τους είδους τη διαφήμιση. Καθώς η BaaS είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε Twitter ads στην Ελλάδα, με αυτό το post θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συγχρόνως θα μοιραστούμε τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μας.

twitter-ads-300x300

Τι μπορούμε να διαφημίσουμε στο Τwitter; Το περιεχόμενό μας φυσικά και μάλιστα θα προτείνουμε μόνο πολύ καλό περιεχόμενο…

Τύποι διαφημίσεων στο twitter

t1

Promoted Tweets

Προώθηση ενός ή περισσοτέρων tweets  στο timeline επιλεγμένων χρηστών, ανάλογα με τη στόχευση. Τα promoted tweets μπορούν επίσης να εμφανιστούν και στα search results (αναζήτηση Τwitter).

Promoted accounts

Προώθηση του Τwitter account σας σε εμφανές σημείο, ώστε  χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα να γίνουν followers σας.

Promoted trends

Δυνατότητα να προωθήσουμε ένα #trend από το Twitter. Πρόκειται για μία πολύ ειδική περίπτωση προώθησης που είναι πολύ αποτελεσματική αλλά έχει και ιδιαίτερα μεγάλο κόστος.

Στόχευση κοινού

Ανάλογα με τους στόχους σας επιλέγετε μέσα από ένα εύκολο περιβάλλον τη συνδυαστική στόχευση που επιθυμείτε και φυσικά ανά πάσα στιγμή  αυτή η παραμετροποίηση μπορεί να αλλάξει, αφού η στόχευση δεν είναι απαραίτητα στατική.

t2

Το Τwitter προσφέρει αρκετούς και ευέλικτους τρόπους συνδυαστικής στόχευσης κοινού για κάθε τύπο διαφήμισης:

  • Keyword targeting
  • Interests targeting
  • Accounts & followers targeting
  • Location targeting
  • Device targeting
  • Gender targeting

t3

Setup, στατιστικά και κόστη (Bids)

Το Τwitter προσφέρει επίσης μία αρκετά καλή πλατφόρμα διαχείρισης των διαφημίσεων αλλά και στατιστικών. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εργαλεία διαφήμισης, το κόστος των διαφημίσεων σε αυτό το δίκτυο το μετράμε με δείκτες CPF & CPE (cost per follow & cost per engagement αντίστοιχα) αντί των CPC & CPM. Στην αρχή μίας καμπάνιας με βάση τα προτεινόμενα bids αρκετοί θα νομίσουν ότι η διαφήμιση στο Τwitter είναι ακριβή. Τρέχοντας όμως αυτή τη διαφήμιση για πελάτες μας παρατηρήσαμε δραματική πτώση του κόστους όταν το περιεχόμενο είναι εξαιρετικό και προκαλεί engagement. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις πετύχαμε CPE της τάξης του 0.01 Ευρώ με ένα engagement rate μεγαλύτερο του εκπληκτικού 8%!

t5

Ξεκινώντας τη διαφήμιση στο Τwitter θα δείτε μία άνευ προηγουμένου εκτόξευση του περιεχομένου σας και το κυριότερο, πολύ μεγάλο engagement με χρήστες.

Η διαφήμιση στο Τwitter είναι ένα πολύ δυνατό όπλο για τα Brands, αν θέλουν να αγγίξουν το ιδιαίτερο κοινό αυτού του δικτύου και πιστεύουμε ότι πραγματικά αξίζει την επένδυση. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας για ένα demo στο ads@baas.gr.

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...