Η BaaS βρέθηκε στο  1o Συνέδριο Social Media World & e-business World 2012  στις  26 Ιουνίου 2012, στο  Divani Caravel της Αθήνας.  Συνηθισμένοι σε συνέδρια, πιστεύαμε ότι θα βλέπαμε ίσως μια από τα ίδια, δηλαδή Έλληνες ομιλητές να επιδεικνύουν τα “big cojones” τους  τραγουδώντας “I am your man”. Όμως, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αυτό το φαινόμενο ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Σε αυτό το συνέδριο αναδείχθηκαν μερικοί εξαιρετικοί ομιλητές με παρουσιάσεις to the point. Τουλάχιστον η δική μας ομάδα έμαθε πολλά. Φύγαμε λοιπόν ικανοποιημένοι από ένα διπλό συνέδριο με  εξαιρετική διοργάνωση, χωρίς κόστος για τους ακροατές (για όσους ακούνε εκεί έξω…) και τόσο ξεχωριστό που θύμισε στον υπογράφοντα τα συνέδρια της Microsoft στο Seattle, σε μικρότερη κλίμακα βέβαια. Αυτή η δυνατότητα να μεταβείς στην άλλη αίθουσα και να ακούσεις κάτι διαφορετικό, αυτή η αγωνία να προλάβεις να ακούσεις είτε τον Παγκάκη, είτε τον Γκεζερλή, είτε άλλους ενδιαφέροντες ομιλητές, είναι απλά πολύ συναρπαστική και σε ανεβάζει!

Και του χρόνου θα είμαστε πάλι εκεί πρωτίστως για να “ακούσουμε”, με όλη τη σημασία της λέξης. Φεύγοντας λοιπόν, αποφασίσαμε να “ακούσουμε” από περιέργεια τι είπαν και οι χρήστες των social media για αυτό το event. Και διαπιστώσαμε ότι ο ήχος και ο απόηχος του συνεδρίου ήταν εκκωφαντικοί! Δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και κάναμε μια μικρή έρευνα. Μετρήσαμε ‘χαλαρά’ με το αγαπημένο μας εργαλείο SM2 χρησιμοποιώντας ορισμένα keywords, για να συλλέξουμε τις περισσότερες συζητήσεις, αν όχι όλες, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το συναίσθημα του κοινού. Αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο! Οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί μας!

Συναίσθημα συζητήσεων :

Τα νούμερα λένε την αλήθεια και επιβεβαιώνουν το ένστικτό μας.  Πάρα πολλές οι θετικές αναφορές, ειδικά την ημέρα του συνεδρίου, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. Τόσο το ταξίδι όσο και ο προορισμός μας γέμισαν με θετικά συναισθήματα. Ουσιαστικά, οι μόνες αρνητικές αναφορές που έγιναν, αφορούσαν 2-3 παρουσιάσεις  και απομονώθηκαν, αφού δεν έκριναν το συνέδριο αυτό καθεαυτό, αλλά κάποιους ομιλητές.

Διασπορά στα κοινωνικά μέσα :

Η χρήση του Τwitter στα ελληνικά συνέδρια φαίνεται ότι είναι θεσμός πλέον. Άμεσος σχολιασμός των παρουσιάσεων, άμεση ενημέρωση για όσους δεν βρίσκονται στην αίθουσα. Οι περισσότερες αναφορές λοιπόν έγιναν στο Twitter και συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση του κοινού. Λιγότερες συζητήσεις στο Facebook (συλλέγουμε δεδομένα μόνο από public pages), αλλά με εξίσου σημαντικό exposure φυσικά. Τα υπόλοιπα μέσα εκείνη την ώρα αναζητούσαν… υπουργούς και δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το συνέδριο αυτό, εκτός του ΣΚΑΙ 100.3, ο οποίος έδειξε το ενδιαφέρον που έπρεπε. (Εύγε !)

Ρυθμός αναφορών :

Παρακολουθήστε τον ρυθμό των αναφορών που έγιναν στα κοινωνικά δίκτυα από τις 17/6 μέχρι και το πρωί τις 28/6. Φυσικά, αναφερόμαστε σε αναφορές που έχουν να κάνουν με hashtag ή  διακριτικούς τίτλους του συνεδρίου. Αν προσθέταμε και απευθείας αναφορές σε ονόματα ομιλητών, τις οποίες δεν θεωρήσαμε αναγκαίο να συλλέξουμε, αντιλαμβάνεστε ότι ο ‘θόρυβος’ που δημιουργήθηκε στα κοινωνικά μέσα ήταν μεγάλος, σε πολύ λίγο χρόνο και χωρίς τη βοήθεια κάποιας διαφημιστικής καμπάνιας, όπως συμβαίνει σε άλλα συνέδρια.

Επιτυχία λοιπόν και από αυτή την άποψη!

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να γράφουμε πολλά, να αναλύσουμε  κάθε ενότητα ,  κάθε ομιλητή, να βρούμε τους Top Authors, Top presenters κτλ. Αλλά δεν χρειάζεται να σας κουράζουμε. Τα μηνύματα του συνεδρίου ήταν σαφή και πιστεύουμε ότι τα έλαβε το κοινό, οι επιχειρήσεις και (ελπίζουμε) οι διοργανωτές άλλων συνεδρίων.

Εμείς προσωπικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας πλησίασαν και είπαν καλά λόγια για την παρουσία μας. Να ξέρουν ότι έτσι μας δίνουν κίνητρο να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Ραντεβού στο 2ο Συνέδριο Social Media World & e-business World . Στοιχηματίζουμε σ’ αυτό !

Η ομάδα της BaaS

Share →

One Response to Ο εκκωφαντικός ήχος του 1oυ Συνεδρίου Social Media World & e-business World 2012

  1. Andreas says:

    Εύχομαι το δεύτερο συνέδριο να γίνει στη Θεσσαλονίκη ή κάπου στη Βόρεια Ελλάδα γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, ώστε να μπορέσουμε και εμείς από την περιφέρεια να μάθουμε κάτι παραπάνω.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...