Τι συναισθήματα προκαλεί στο μυαλό του Έλληνα ο Δεκαπενταύγουστος [μέρος 2ο] ;
Θυμίζουμε το θέμα της έρευνας μας:
Πόσοι ασχολήθηκαν γράφοντας για τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού; Σε ποια μέσα; Ηρέμησε καθόλου το Twitter τις πιο καυτές ημέρες του καλοκαιριού ή συνέχισαν τα timelines να γεμίζουν με αναφορές και σχόλια στον Δεκαπενταύγουστο; Αυτά και ακόμη περισσότερα, είπαμε να ψάξουμε δοθείσης της ευκαιρίας της γιορτής της “Μεγαλόχαρης”   και  έτσι “τρέξαμε” μια μικρή -σε διάρκεια, όχι αποτελέσματα- έρευνα για το τριήμερο 14-16 Αυγούστου με λέξεις-κλειδιά που αφορούν τον Δεκαπενταύγουστο.
Στο δεύτερο μέρος της έρευνας μας συνεχίζουμε τη μελέτη του μεγάλου Ελληνικού θέματος “Δεκαπενταύγουστος”  αναλύοντας τα δεδομένα που βρήκαμε μέσω social media monitoring ( Alterian SM2)  μέσα από την τεχνολογία των text analytics της Leximancer 

Εικόνα 1:

Η πρώτη γενική εικόνα μας δείχνει τα 3 βασικά θέματα (κύκλοι) του Δεκαπενταύγουστου:  Δεκαπενταύγουστος, Επιστροφή (πάντα εφιάλτης στην Ελλάδα η επιστροφή από μια εκδρομή), ΠΑΣΟΚ ( Φυσικό επόμενο με αυτά που συνέβησαν στα πανηγύρια!)

Εικόνα 2:

Μια αναλυτικότερη ματιά μας δείχνει τα κυρίαρχα θέματα εκτός από τα προαναφερόμενα στην πρώτη εικόνα. Η Παναγία , η Λειτουργία, το Πανηγύρι, το Νησί , η άδεια Αθήνα, η Κυβέρνηση και τα προβλήματα της

Εικόνα 3:

Εμφανίζοντας τα concepts που συνθέτουν τα διάφορα θέματα (κύκλοι) αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι το ενδιαφέρον για μια φορά ξέφυγε από την πολιτική και μεταφέρθηκε στην παράδοση μας , στην Παναγία, στο χωριό ή νησί, στην Εκκλησία. Σημαντική αναφορά στον πρόεδρο της χώρας και φυσικά στο διάσημο τριήμερο της χώρας μας.

Εικόνα 4:

Μια “υπερανάλυση” για να δείτε με λεπτομέρεια τα concepts με τα οποία συνδέθηκε ο “Δεκαπενταύγουστος” στα  social media.
Με μια ευχάριστη διάθεση λοιπόν σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο διακοπών σε όσους τα κατάφεραν να πάνε, κουράγιο σε όσους δεν τα κατάφεραν και καλή επιστροφή σε όλους σας!

Ευχαριστούμε !

Η ομάδα της BaaS

 


Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...