Το βράδυ της σημερινής ημέρας με κάνει να σκέφτομαι πόσο ενδιαφέρον ήταν το πρωινό που πέρασε, ειδικά στα  social media και τους Έλληνες χρήστες.

  • Έλληνες αγανακτισμένοι  επιτίθενται άτακτα αλλά και συντεταγμένα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) των Ελληνικών καναλιών όπως Mega, Ant1, Skai. Έπεσαν όχι κορμιά αλλά σελίδες….
  • Είναι πιθανόν μια κάποια “αυτοκρατορία” να αντεπιτέθηκε με ολοκληρωτική λογική  “Darth Vader”  και σύντομα η σελίδα των αγανακτισμένων στο Facebook  “κατέβηκε”. Έτσι απλά. Μ’ ένα τηλέφωνο κι ένα κλίκ.
  • Γράφτηκε ότι ο  διαχειριστής της σελίδας των αγανακτισμένων την κατέβασε για να τη “θωρακίσει”. Επίσης αναφέρθηκε  ότι δέχτηκε επιθέσεις στον υπολογιστή του.

Φυσικά αυτό το σχόλιο έκανε πολλους ανθρώπους στο χώρο της πληροφορικής να γελούν κλείνοντας το μάτι πονηρά.

Από την ταπεινή εμπειρία μου,  η θωράκιση σελίδας στο Facebook είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα το οποίο τεχνικά δεν στέκει και  μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη “σκοτεινή δύναμη”. Πάρα πολλοί το πίστεψαν. Όμως, όπως έλεγαν στον Πινόκιο, ένα ψέμα μεγαλώνει, μεγαλώνει μέχρι που δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο. Τη  σελίδα κάποιοι αποφάσισαν να την κατεβάσουν. Με μονά, με διπλά νοήματα ; Για δημιουργία θεωριών συνωμοσίας ; Δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Σημασία έχει ότι επικοινωνιακά  τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν στα άκρα και στον φυσικό κόσμο, πέρα από τον virtual.

  • Οι ιντερνετικές εχθροπραξίες συνεχίζονται. Υπάρχουν αναφορές για εγκάθετους  με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης . Μπορεί να μην επιβεβαιώνεται αλλά δεν θα μου κάνει και εντύπωση. Καπνός…  Αλλά ξέχασα εκεί κοντά είναι και η φωτιά. Εξάλλου είναι ένας ιδιότυπος πόλεμος.
  • Ζούμε τον πρώτο Ελληνικό Civil Cyber War ; Θα δείξει! Σίγουρα όμως, κάτι τρέχει.  Ένας ανταρτοπόλεμος έχει ξεκινήσει.
  • Τα θύματα όμως είναι οι ιδέες αφού άνθρωποι δεν σκοτώνονται  σ’ αυτό τον πόλεμο. Θύμα μήπως είναι και η συσπείρωση ενός ταλαιπωρημένου λαού; Πολλά τα ερωτήματα.  Εικόνες από το μέλλον;
  • Ανησυχώ…

Θα συνεχίσουμε αυτό το ιδιότυπο  social media monitoring. Και θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την όποια αξιόλογη συνέχεια αν υπάρξει. Η ιστορία γράφει.  Όταν γραφτεί και προλάβουμε (ηλικιακά) να τη διαβάσουμε τότε θα καταλάβουμε πραγματικά τι συνέβη σήμερα.

Indignant Jedis : May the force be with you.   And use it with care and wisdom.

Παναγιώτης Κ.

 

Υ.Γ.  Η σελίδα των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα εμφανίστηκε πάλι. Μαγικά πράγματα!

 

 

 

 

 

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...